WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - Real Noorderwijk  7 - 3  (3-2)

DATUM 05-11-2010  21:15

DOELPUNTEN 8' Bosmans 1-0, 9' own-goal 1-1, 12' Troonbeeckx 1-2, 18' Hontis 2-2, 19' Bosmans 3-2, 35' Poelmans (pen) 4-2, 39' Van Seggelen 5-2, 39' Troonbeeckx 5-3, 39' Poelmans (10m) 6-3, 40' Poelmans 7-3.

VERSLAG Verslag Meeuwen

Na de matige prestatie van vorige week, was het zaak voor Meeuwen om een goed resultaat te halen tegen Noorderwijk, dat zichzelf als uitgesproken titelkandidaat uitroept. Voor deze wedstrijd ontbreekt Clerkx.

Meeuwen komt gemotiveerd uit de kleedkamer, en neemt het spel in handen. Reeds na enkele minuten heeft de bezoekende doelman een knappe reflex nodig op een schot van Hontis. Meeuwen blijft de overhand houden en Bosmans schiet de openingstreffer in het dak van het doel. 1 Minuut later scoort Bosmans opnieuw, maar spijtig genoeg in eigen doel. Noorderwijk klimt enkele minuten later zelfs op voorspong via Troonbeeckx die van ver binnen knalt na een schot van Nicolay op de lat. Ondanks deze achterstand blijft Meeuwen georganiseerd spelen. 2 Minuten vóór de rust recupereert Poelmans de bal, die dan via De Smedt voor de voeten van Hontis komt. Met een droge knal staan de bordjes weer gelijk. Enkele tellen later zorgt Bosmans met zijn 2de treffer ervoor dat Meeuwen met een verdiende voorsprong kan gaan rusten.

Begin 2de helft eist Noorderwijk de bal op en oefent steriele druk uit op de defensie. Dit levert echter weinig kansen op en Meeuwen blijft redelijk gemakkelijk overeind. Na 25 minuten moet Witters toch een knappe reflex uit zijn mouwen schudden om Nicolay van de gelijkmaker te houden. De beste kansen blijven echter voor Meeuwen, maar zowel Poelmans (2x) als De Smedt kunnen alleen voor de keeper net niet afwerken. Ook een vrije trap van Van Seggelen wordt uit de benedenhoek geranseld. 5 minuten vóór het einde kan Poelmans eindelijk de verlossende 4-2 scoren op penalty, na voorafgaandelijk handspel. Noorderwijk kiest er onmiddellijk voor om Troonbeeckx als vliegende keeper te laten spelen. Met nog iets minder dan 2 minuten op de klok, lanseert Poelmans zich zelf op eigen helft, en legt breed op Van Seggelen, die gemakkelijk de 5-2 kan binnen tikken. 20 Seconden later zorgt Troonbeeckx, met een mooi schot in de winkelhaak, dat de bezoekers terug hoop krijgen. Deze is echter van korte duur als Poelmans een 10-meter knap binnen trapt. Diezelfde Poelmans bekroont zijn sterke wedstrijd nog met een derde doelpunt, en zo staat de eindstand op het bord.

Een collectief sterke prestatie van Meeuwen levert de oververdiende 3 punten op.

Verslag Noorderwijk

Na de onverdiende nederlaag van vorige week tegen Beyne moesten de bezoekers winnen bij de eenmansploeg (Bosmans-)Meeuwen om vooraan in de stand te blijven. Meeuwen komt meest gemotiveerd uit de kleedkamer, en neemt het (trage) spel in handen. Al na enkele minuten heeft de bezoekende doelman een knappe reflex nodig op een schot van Hontis. Meeuwen blijft de overhand houden en Bosmans schiet de openingstreffer in het dak van het doel. Toch scoren de bezoekers snel tegen als Khalid via Bosmans kan gelijk maken (1 – 1). Noorderwijk klimt enkele minuten later zelfs op voorspong via Troonbeeckx die van ver binnen knalt na een schot van Nicolay op de lat. Twee minuten voor de rust blunder in de bezoekende defensie en Poelmans recupereert en speelt Hontis (2 – 1). Met een droge knal staan de bordjes weer gelijk. Enkele tellen later zorgt alweer Bosmans ervoor dat Meeuwen met een 3 – 2 voorsprong kan gaan rusten. Begin 2de helft eist Noorderwijk de bal op en oefent sterke druk uit op de thuisdefensie. Dit levert onvoldoende kansen op en Meeuwen blijft gemakkelijk overeind. Na 25 minuten moet Witters toch een knappe reflex uit zijn mouwen schudden om Nicolay van de verdiende gelijkmaker te houden. Nog kansen voor Azzimani en Troonbeeckx maar geen doelpunten. Keeper Witvrouwen kan een vrije trap van Van Seggelen uit de benedenhoek ranselen. Vijf minuten vóór het einde scoort Poelmans 4 - 2 scoren op penalty, na discutabel handspel. Noorderwijk kiest er onmiddellijk voor om Nicolay als vliegende keeper te laten spelen. Met nog iets minder dan 2 minuten op de klok, kan Meeuwen counteren en zorgt Van Seggelen voor een geruststellende 5-2. De enige Noorderwijkenaar op niveau, Troonbeeckx zorgt een half minuutje later met een mooi schot in de winkelhaak voor nieuwe hoop bij de Berkemussen (5 – 3). Van korte duur echter want Poelmans trapt een 10-meter binnen en diezelfde Poelmans bekroont zijn sterke wedstrijd nog met een derde doelpunt, en zo staat de eindstand op het bord. ( 7 – 3).